Weerstand bieden tegen de vermoeidheid: hoe doe je dat?

Aanwezig in elk favorietenlijstje voor de Vuelta: Richard Carapaz. Logisch toch: de klimmer uit Ecuador beleeft een topseizoen tot dusver. Winnaar van de Ronde van Zwitserland, derde plek in het eindklassement van de Tour. En als kers op de taart: Olympische kampioen op de weg in Tokio.  Zo’n topper neem je overduidelijk mee in je Vueltapool, geen twijfel aan.Maar inmiddels is de Vuelta halverwege en rijdt Richard Carapaz onzichtbaar mee.

Daar gaat je pooltje! De renner van Ineos staat rond de 50e plek in het algemeen klassement, op bijna een uur van (voorlopig) rode truidrager Odd Christian Eiking. Vergelijk dit eens met Primož Roglič: de renner van Jumbo-Visma rijdt wél solide in de top mee. Maar de Sloveen was toch óók aanwezig in de Tour en won goud op de Olympische Spelen?

Oké, Roglič verliet de Tour voortijdig vanwege een eerdere valpartij, maar zou dat echt zoveel uitmaken?Ondanks alle wetenschappelijke kennis en inzichten over wielrennen (en andere sporten) en hoe daarin de top te bereiken, blijkt het nog steeds lastig te voorspellen wie er goed zal zijn wanneer het erom gaat. Hoe komt dat? Welke informatie ontbreekt er momenteel en lukt het in de toekomst om daar meer grip op krijgen? Gerrit en Jurgen gaan, met input van coach Guido Vroemen, in de 66e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast op zoek naar het antwoord. 

Podcast

De Slimmer Presteren Podcast is een initiatief van Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen. Vanaf begin 2020 bespreken zij wekelijks een onderwerp op het gebied van sport, onderzoek en innovatie.slimmer-presteren-podcast.nl

Vorige
Vorige

Julian Rip maakt debuut bij EK honkbal

Volgende
Volgende

Renners uit regio Utrecht tonen zich in binnen- en buitenland